اعتیاد عبارت است از وابستگی جسمی و روانی یک فرد به سوء مصرف موادی که در او اختلال روانی و رفتاری ایجاد می کند.

اعتیاد یک معضل اجتماعی است چرا که تمامی ابعاد زندگی فرد را در جامعه تحت تاثیر قرار داده، همانند بیماری های مسری از شخصی به شخصی دیگر سرایت می کند و پیامدهای مضر آن دامن گیر کل جامعه می گردد.

به دلیل آسیب های فراوان روحی و جسمی اعتیاد و اثرات مخرب و زیان بار آن در جامعه، پرداختن به علل زمینه ساز گرایش به مصرف مواد و نیز شیوه های درمانی بسیار ضروری به نظر می رسد. 

معرفی انواع مواد اعتیاد آور:

  1. مخدر یا اپیولیدها (مورفین, تریاک، شیره، هروئین، کراک، … )
  2. حشیش(کانابیس, بنگ, ماری جوانا، …)
  3. کوکائین
  4. محرک ها (اکس, شیشه و سایر ترکیبات آمفتامین )
  5. مواد توهم زا و فن سیکلیدین 
  6. دخانیات(نیکوتین – توتون- تنباکو )
  7. الکل 
  8. کافئین
  9. داروهای آرامبخش و خواب آور 
  10. ترامادول

 

اثرات مصرف مواد مخدر:

احساس سرخوشی، نئشه، خواب آلودگی، بی اشتهایی، یبوست، تاخیر در ارضاء و کاهش میل جنسی، کندی ضریان قلب، خارش، تغییرات شخصیتی و رفتاری.

علائم محرومیت از ماده مخدر :

تمايل شدید به مصرف، بی قراری و بی خوابی، درد عضلانی و مفصلی، ریزش اشک و آبریزش بینی، تعریق، دل پیچه، اسهال و استفراغ، گشادی مردمک چشم ها و افزایش ضربان قلب.

علائم مسمومیت با مواد مخدر(over dose):

كاهش تنفس و ضربان قلب افت فشار خون, اختلال هوشياري و اغماء، تنگی مردمک چشم ها، تشنج، تکلم نامفهوم و …

آثار مصرف مواد محرک و توهم زا:

تحرک زیاد، پرحرفی، بی خوابی، بی اشتهایی، خشکی دهان و بینی، گشادی مردمک ها، افزایش نبض و فشار خون 
این مواد به طور موقت حالاتی مانند احساس سرخوشی و رضایت ،عشق و اعتماد دیگران احساس افزایش انرژی و قدرت ایجاد می نماید که موجب تمایل به مصرف مجدد می شود ولی در مصرف طولانی منجر به اختلالات روانی رفتاری، بدبینی، پرخاشگر و در نهایت جنون و روان پریشی می گردد.

علائم مسمومیت با مواد محرک:

تحریک پذیری افزایش دمای بدن، اختلالات ریتم قلبی توهمات، تشنج و گاهی مرگ می باشد. 

 

چه بیمارانی نیاز به بستری شدن دارند؟

بیمارانی که در فاز افسردگی شدید هستند، بیمارانی که احتمال می رود آسیب به خود و یا دیگران وارد نمایند و یا اخطار خودکشی دارند، افراد شدیداً پرخاشگر و غیر قابل کنترل، بیمارانی که همکاری خوبی برای درمان ندارند و داروهای خود را منظم مصرف نمی کنند، کسانی که از حمایت عاطفی و خانوادگی مناسبی برخوردار نیستند و از آنها به خوبی مراقبت نمی شود، بیماران روانی که در وضعیت حاد بیماری خود بوده دچار اختلالات شدید خلقی و هیجانی، یا هذیان و توهم هستند و …
اصولا بیماران روانی جهت پاسخ مطلوب به درمان نیاز به فضای آرام و بدون تنش دارند و غالباً استرس های آنان در فضای خانواده تشدید می گردد. همچنین تحت نظر بودن و مراقبت های اصولی و علمی در یک مرکز درمانی و  ویزیت مداوم توسط پزشک موجب می شود تا اصولی و علمی در یک مرکز درمانی و درمان بیمار در زمان کوتاه تر و با نتیجه بهتری انجام می گیرد . 

 

"کلینیک دی برای یکایک هم وطنان آرزوی سلامتی و شادکامی دارد"

 

نظر بدهید