امروزه با گسترش و رواج مصرف انواع مواد مخدر صنعتی و گیاهی، اطلاع رسانی در این زمینه برای خانواده ها جهت آگاه سازی از عوارض و مضرات خطرناک آن یکی از دغدغه های اصلی سازمان بهداشت و مبارزه با مواد مخدر است. کلینیک ترک اعتیاد و روانشناسی دی نیز به نوبه خود در این آگاه سازی گام برداشته و در راستای آگاه سازی افراد جامعه مقالاتی درباره انواع مواد مخدر و روان گردان در اختیار شما قرار می دهد.

هروئین یکی از خطرناک ترین مواد مخدر و روان گردان  شبه افیونی (نیمه مصنوعی) در جهان است که در واقع از مشتقات طبیعی تریاک بدست می آید. پودری سفید یا قهوه ای رنگ که از مشتقات مورفین بوده و شدت اعتیادآوری آن بسیار بالاست و با نام های گرد، دوا در میان مصرف کنندگان شناخته شده است. هروئین را به صورت بلعیدنی (قرص) و یا تزریقی (محلول)، دود کردن و یا استنشاقی استفاده می کنند.

وابستگی فیزیکی و روانی مصرف هروئین بسیار بالاست

واکنش بدن به مصرف هروئین بدین گونه است که در مراحل اولیه مصرف، حالت تهوع و استفراغ در فرد رخ می دهد ولی پس از مدتی با تکرار مصرف ماده هروئین بدن نسبت به آن عادت کرده بطوریکه با مصرف نکردن شخص دچار خماری می گردد. طی دو هفته مصرف متوالی هروئین فرد دچار اعتیاد به هروئین شده و دیگر قادر به ترک نخواهد بود.

با مصرف هروئین، مواد وارد جریان خون شده و با سیستم مرکزی اعصاب و مغز فرد مصرف کننده می رسد و در مغز به سرعت به مرفین تبدیل می شود و فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. پس از مدتی تکرار مصرف، نیاز جسمی و روانی فرد به مصرف دائمی آن تشدید پیدا می کند.

ادامه مصرف هروئین همزمان است با نابودی زندگی و در نهایت مرگ.

نشانه های جسمی مصرف هروئین:

– احساس سرخوشی بیش از اندازه

– خستگی مفرط پس از استعمال 

– تعریق شدید بدن

– بوی بد دهان و بدن

– تهوع و استفراغ شدید

– خارش بدن

– توهمات لامسه

– اختلالات تنفسی

– آکنه و ورم های پوستی

– انزوا و گوشه گیری

– حالت چرت زدگی

– عدم تمایل در شرکت در فعالیت های روزمره و اجتماعی

– افت تحصیلی

– رفتار پرخاشگرجویانه

– ظاهری ژولیده و ناآراسته

– عدم توانایی در تمرکز و توجه

هروئین مانند دیگر مواد مخدر عوارض و پیامدهای وحشتناکی بر روی ظاهر، جسم و چهره فرد دارد. با مصرف هروئین سلول های دفاعی بدن کاهش یافته و محیطی مناسب رشد سلول های سرطانی ایجاد می کنند. تخریب روحی و جسمی از علائم بارز مصرف هروئین در این افراد است. افراد مبتلا به اعتیاد به سبب شرمندگی از وضعیتی که دارند، ترس و عذابی که متحمل می شوند نیازمند به حمایت عاطفی و مالی از سوی خانواده و اطرافیان و همچنین متخصصین این زمینه می باشند.

ترک هروئین

ترک هروئین

هروئین یکی از قویترین و خطرناکترین مواد مخدر است که بسیار قوی بوده . مصرف آن عوارض بسیار شدید و مخربی به دنبال دارد. ترک هروئین یکی از سخت ترین نوع ترک در بین مواد مخدر است و حتماً می بایست با نظر پزشک متخصص و تحت مراقبت های پزشکی و بیمارستانی انجام گیرد. 

یکی از اشتباهات رایجی که افراد برای ترک هروئین انجام می دهند اقدام به ترک هروئین در منزل است. با توجه به اینکه این ماده مخدر بسیار قوی است و پس از مصرف آن فرد به شدت به آن وابسته می شود، ترک آن در منزل در اکثر موارد با مشکلات جسمانی و روانی شدید همراه می شود که منجر به شکست و استفاده دوباره از این ماده مخدر می شود.

قطع مصرف هروئین نشانه های جسمی و روانی مختلفی به دنبال دارد که تحمل آنها دشوار هستند و کمک گرفتن از یک مرکز ترک اعتیاد و مشاوره پزشک متخصص می تواند تحمل این نشانه ها را آسانتر کرده و به ترک هروئین منجر شود.

نشانه های قطع مصرف هروئین:

– تعریق شدید
– درد شدید استخوان ها و عضلات
– احساس شدید ضعف و درماندگی
– بیقراری و بی تابی
– اسهال و استفراغ شدید
– تب و لرز شدید
– آبریزش بینی و گشاد شدن مردمک چشم ها
– بیخوابی
– وسوسه شدید و روانی برای مصرف دوباره هروئین

روش های ترک هروئین:

امروزه روش های زیادی برای ترک هروئین وجود دارد که هرکدام از این روش ها برای درمان همه ی بیماران مناسب نیست و انتخاب روش درست می بایست طبق نظر پزشک متخصص و باتجربه و پس از جلسات مشاوره و بررسی جنبه های فیزیکی و روانی در بیمار انجام شود. برخی از روش های معمول برای ترک هروئین که در ایران انجام می شود عبارتند از:

– ترک هروئین به روش سرپایی

– ترک هروئین به روش بستری

– ترک هروئین با دارودرمانی

– ترک هروئین به روش سنتی یا ترک یابویی

– ترک هروئین به روش سقوط آزاد

– ترک هروئین در خانه

– ترک اعتیاد به روش سم زدایی و روان درمانی

بهترین روش ترک هروئین:

امروزه روش های زیادی برای ترک هروئین استفاده می شود که متاسفانه در اکثر موارد منجر به شکست می شود. ترک این ماده مخدر بسیار دشوار بوده و با توجه به مشکلات فیزیکی که پس از قطع مصرف هروئین بوجود می آید تحمل آن بسیار دشوار است. خیلی از افراد بر این باورند که با مصرف داروهایی مانند متادون و بوپرنورفین یا همان ب۲ می توانند در منزل مصرف هروئین را ترک کنند. این داروها اعتیادآور هستند و مصرف آنها باعث ایجاد وابستگی شدید می شود و می بایست مصرف آنها به دستور و تحت نظر پزشک متخصص باشد و معمولاً در موارد بسیار شدید مصرف هروئین برای جایگزین کردن و کاهش خطرات مصرف ماده مخدر برای مدت کوتاهی تجویز می شوند.

بهترین روش ترک هروئین

متاسفانه امروزه در کمپ های ترک اعتیاد و مراکز غیر مجاز مصرف داروهای اعتیادآور توسط افراد غیرمتخصص در دوزهای مختلف تجویز می شود و باعث ایجاد عوارض شدید و اعتیاد به مصرف این مواد می شود.

بهترین روش برای ترک هروئین مراجعه به یک مرکز ترک اعتیاد معتبر و کمک گرفتن از افراد متخصص و باتجربه در زمینه ترک هروئین است. کلینیک ترک اعتیاد دی با بیش از ۲۰ سال تجربه موفق در زمینه ترک انواع مواد مخدر و بیماری های روانپزشکی تا کنون موارد موفق زیادی در زمینه ترک هروئین داشته است. نکته مهم این است که برای ترک هروئین علاوه بر در نظر گرفتن جنبه های فیزیکی و سم زدایی مواد، می بایست جنبه های روحی روانی اعتیاد به این ماده مخدر در نظر گرفته شده و بیماری های روانی و اختلالات شخصیت در فرد بیمار که عامل اصلی اعتیاد بوده اند درمان شوند.

برای ترک هروئین می بایست وابستگی فیزیکی هروئین تحت نظارت پزشک و با استفاده از روش های جدید متناسب با وضعیت فیزیکی و سن بیمار در نظر گرفته شود و بصورت همزمان با شرکت کردن در جلسات مشاوره و رواندرمانی، مشکلات روانی بیمار ریشه یابی و درمان شود. پس از بهبودی و درمان اعتیاد به هروئین می بایست بیمار در جلسات مشاوره فردی و گروهی شرکت کرده تا با آگاهی از جوانب بیماری و افزایش اعتماد به نفس از مصرف دوباره و عود بیماری جلوگیری شود.

کلینیک ترک اعتیاد و روانشناسی دی با کادری مجرب و کارآمد با داشتن سابقه ای ۲۰ ساله یکی از بهترین و برگزیده ترین مراکز درمانی ترک اعتیاد در سراسر کشور شناخته شده است که با امکاناتی مانند؛ تیم روانپزشکی، روانشناسی، پرستاری و متخصصین تغذیه و سلامت محیطی امن و مطمئن را برای شما فراهم آورده تا این دوران سخت و دشوار را با برنامه های درمانی و  آموزشی به آسودگی سپری کنید و سلامت روان و جسم خود را بدست بیاورید.

جهت کسب مشاوره رایگان در زمینه ترک هروئین با شماره ۰۲۱ 75354 تماس بگیرید

 

نظر بدهید