شیشه از جمله موادی است که در دسته مت آمفتامین ها قرار می گیرد که در اروپا به "آیس" ، در آسیای جنوب شرقی به "شابو" و در ایران به "شیشه" معروف است. این ماده که در آزمایشگاه های غیرقانونی تولید می شود ، به شکل نبات خرد شده ، خرده شیشه و به صورت بلور و قرص است که اگر مدتی در معرض هوا قرار گیرد اسید آن تبخیر شده و در نهایت وزن آن کم و رنگ آن زرد می شود. به همین دلیل آن را در بسته های کوچک پلاستیکی بسته بندی و درب آن را پلمپ می کنند.

بعد از تجربه قرص های اکستازی در کشورهای آسیایی به ویژه آسیای جنوب شرقی این قرص ها خیلی زود بازار مصرف خود را از دست داد ، زیرا بیشتر مصرف کنندگان تمایل به تدخین مواد مصرف خود داشتند. بنابراین ، شرکت های تولید کننده قرص های اکستازی با تغییراتی در ساختار مولکولی ، آن ها را تبدیل به موادی قابل تدخین نمودند که همان شیشه است.

شیشه به راحتی و با اندک حرارتی تدخین می گردد. بسیاری از موادی که برای تولید شیشه مورد استفاده قرار می گیرد مانند مواد تمیز کننده ، اسید باتری و مواد ضد یخ ، بی نهایت خطرناکند و تأثیرات مخربی در ذهن و جسم فرد مصرف کننده می گذارند شیشه اغلب با وسیله ای شیشه ای به نام پایپ تدخین می شود. البته در مواردی این ماده را بر روی لامپ هایی مانند چراغ مطالعه ریخته و دود آن را که فاقد بوی خاصی است استنشاق می کنند. گاهی به صورت خوراکی یا تزریق وریدی نیز مصرف می شود.

اثرات مصرف شیشه مانند قرص های اکستازی است با این تفاوت که به دلیل مصرف تدخینی اثرات مصرف نسبت به سایر آمفتامین ها از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه به کنتر از ۱۰ دقیقه کاهش می یابد. از جمله نشانه های رفتاری این ماده را می توان احساس سردرگمی و گیجی ، افزایش انرژی ، اعتماد به نفس بالا ، افزایش صمیمیت و همدلی ، بی قراری و تحریک پذیری نام برد. مصرف آن در مقادیر بالا می تواند به اضطراب شدید ، هذیان ، توهم ، تشنج ، حمله قبلی ، مرگ ناشی از توقف تنفسی و پرخاشگری و خشونت شدید شود. خواب طولانی مدت و سپس افسردگی به دنبال قطع مصرف شیشه به وجود می آید.

ترک شیشه روند دشواری دارد و فرد معتاد برای ترک آن می بایست به یک کلینیک ترک اعتیاد تخصصی و مجهز مراجعه کرده و روند درمان را تحت مراقبت های بیمارستانی و زیر نظر متخصصی روانپزشکی انجام دهد. مرکز ترک اعتیاد دی آماده ارایه خدمات ترک شیشه و بستری شبانه روزی ترک اعتیاد به بیماران گرامی می باشد.

نظر بدهید