بوپرنورفین یا بوپره نورفین (Buprenorphine) یک داروی مسکن است که معمولاً برای ترک اعتیاد تجویز و استفاده می شود ولی خود این دارو به شدت ایجاد وابستگی کرده و اعتیادآور می باشد.
بوپرنورفین مصارف دیگری نیز دارد مانند تسکین دردهای شدید، کنترل و مهار تنفسی در بیهوشی و …
بوپرنورفین مانند متادون معمولاً در جهت ترک اعتیاد و درمان اعتیاد تجویز می شود ولی به دلیل استفاده نادرست و غیرتخصصی ممکن است باعث ایجاد وابستگی شده و صرفاً نوع ماده مخدر از تریاک، هروئین و مورفین تغییر پیدا کرده و کمکی به ترک مقوله ی اعتیاد نکند.
ما هر روزه در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی شاهد مراجعه ی بیمارانی هستیم که به دلیل اعتیاد به مواد مخدر دست به استفاده از داروهای متداول ترک اعتیاد مانند متادون و بوپره نورفین زده اند ولی به خود این داروها وابسته شده اند و به دنبال راه حلی برای ترک بوپرنورفین یا ترک متادون هستند.
در برخی موارد نه تنها اعتیاد ماده مخدر قبلی از بین نرفته بلکه اعتیاد به بوپرنورفین و متادون نیز به اعتیاد قبلی اضافه شده است! در صورتیکه مصرف بوپرنورفین تحت نظارت پزشک متخصص و با دوز مشخص تعیین و استفاده نگردد امکان وابستگی شدید به این دارو وجود دارد که طبق تحقیقات به عمل آمده وابستگی به آن نسبت به اعتیاد به تریاک و هروئین قوی تر و ترک آن سخت تر ذکر شده است.
ترک بوپرنورفین
در مواردی که بیمار به بوپرنورفین وابسته شود می بایست تحت نظارت پزشک متخصص روند ترک بوپرنورفین انجام شود. این روند به دلیل ماهیت بوپرنورفین و قوی بودن این دارو معمولاً روندی طولانی و کند می باشد.
یکی از مهم ترین مواردی که در ترک بوپرنورفین باید در نظر داشت این است که درمان اعتیاد به بوپرنورفین علاوه بر دارو نیازمند بررسی ها و درمان های روان شناختی است. در کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی روش های غیردارویی زیر نظر روانشناس در کنار جلسات مشاوره، کاردرمانی، گروه درمانی و … به صورت تخصصی انجام می گردد تا علاوه بر ترک جنبه های جسمی، جنبه های روحی روانی اعتیاد نیز درمان شده و ریسک بازکشت در فرد معتاد کم شود.
کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی به سرپرستی دکتر بختیاری افتخار درمان ده ها هزار بیمار در زمینه های اعصاب و روان و اعتیاد را در طول سالیان فعالیت خود دارد و سابقه درخشان و تجربه ی طولانی باعث خوش نامی این مرکز در زمینه ی ترک اعتیاد شده است.
مصرف قرص بوپرنورفین معمولاً برای ترک مواد مخدر سنگین مانند هروئین، کوکائین، متادون و … مورد استفاده می گیرد که این نوع درمان روش درستی نیست در صورت استفاده اصولی نه تنها باعث ترک اعتیاد به ماده مخدر قبلی نشده بلکه خود باعث ایجاد وابستگی می شود و به قول معروف فرد از چاله به چاه می رود و در واقع اصل بیماری اعتیاد درمان نمی شود و صرفاً نوع ماده اعتیاد آور عوض می شود.
عوارض بوپرنورفین:
عوارض جانبی بوپرنورفین مانند متادون و سایر داروهای ترک اعتیاد است که عبارتند از خواب آلودگی، تعریق، یبوست، سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، اختلالات جنسی، اختلال خواب، آبریزش بینی، سردرد و …
موارد دیگری بر اثر استفاده از بوپرنورفین نیز گزارش شده است که در صورت مشاهده ی هر گونه علائم و عوارض غیرعادی می بایست حتماً با پزشک متخصص مشورت نمایید.
مسمومیت بوپرنورفین:
بیماران عزیز باید به اندازه ی مصرف و نوع مصرف داروی تجویز شده تحت نظر پزشک توجه داشته باشند و از مصرف بیش از حد در دوزهای بالاتر خودداری نمایند.
در صورت مصرف بیش از حد دارو سریعاً می بایست به اورژانس یا پزشک متخصص مراجعه نمایید، در برخی موارد گزارش شده مصرف مقدار زیاد بوپرنورفین می تواند منجر به مرگ شود.
همچنین از مصرف همزمان بوپرنورفین با سایر داروهای ترک اعتیاد و داروهای خواب آور خودداری نمایید و برای آگاهی از تداخل دارویی بوپرنورفین با سایر داروها حتماً با پزشک متخصص مشورت نمایید.
مصرف همزمان بوپرنورفین و الکل نیز خطرناک است و الکل عوارض جانبی دارو را تشدید می کند و مصرف همزمان این دارو به مقدار زیاد همراه با الکل می تواند کشنده باشد.
جهت مشاوره رایگان برای ترک بوپرنورفین با مشاوران ما تماس بگیرید.
برای مطالعه باورهای غلط در مورد بوپرنورفین اینجا کلیک کنید.
نظر بدهید
نظر بدهید