با آنکه سالیان درازیست که مردم با مضرات سیگار آشنا هستند اما همانطور که در سطح جامعه می بینیم تعداد بیشماری از مردان و زنان (نوجوانان، جوانان، میانسالان) آن را استعمال کرده، شاید در ابتدا اینکار را برای تفننی و تفریح و یا حتی ژست های اجتماعی با توجه به الگو برداری و تقلید کورکورانه از شخصیت های سینمایی، ادبی و هنری انجام دهند اما به مرور زمان و با مصرف طولانی مدت نه تنها سلامت جسم و روان خود را به مخاطره می اندازند، بلکه دود ناشی از سیگار پیامدهای خطرناکی برای سلامتی اطرافیان نیز دارد.

نوجوانانی که در زندگی خانوادگی و یا تحصیلی خود دچار مشکل می شوند برای سرکوب کردن هیجانات و خشونت درونی خود به سیگار رو می آورند و به باور غلط خود اینگونه می پندارند که با کشیدن سیگار به آرامش می رسند. و یا برخی از همین نوجوانان برای اینکه احساس بزرگ شدن به آنها دست بدهد شروع به مصرف سیگار می کنند.

از این رو، دوران نوجوانی بحرانی ترین دوران برای این افراد است که خانواده ها می بایستی با کنترل و آگاهی دادن فرزندانشان آنها را به سلامت از این برهه همراهی کنند تا سلامت جسم و روان آنها را تضمین نمایند.

یک نخ سیگار متشکل شده از استون، متانول، نفتالین، نیکوتین، مونوکسید کربن، آمونیاک، آرسنیک، تولوئین، د.د.ت، پایرن و بیشمار مواد شیمیایی سمی دیگر. در واقع فرد با کشیدن یک نخ سیگار تمام این مواد خطرناک را وارد جریان خون، مغز، و دستگاه گوارش خود می کنند.

افراد سیگاری دچار بیماری های جدی و مزمنی از قبیل برونشیت و آمفیزم می شوند. این افراد بتدریج دچار تنگی نفس، بیماری های ریوی، یبوست، اختلال در سیستم دستگاه گوارش، زخم های دهان، از بین رفتن مینای دندان، زرد شدن رنگ دندان، بوی بد دهان، تنگ شدن عروق خونی، لخته شدن جریان خون در رگ ها، حمله های قلبی، سکته مغزی و یا سرطان می گردند.

ترک سیگار

طبق گزارشات بدست آمده مصرف روزانه حتی یک نخ سیگار می تواند شما را با ریسک مرگ نزدیک تر کند. تنها ۷ ثانیه پس از کشیدن سیگار تمام مواد شیمیایی موجود در سیگار وارد بدن فرد می گردد.

افرادی که روزانه یک نخ سیگار می کشند حدود ۵۵ درصد بیشتر خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را تجربه می کنند.

راهکارهای درمانی بیشماری امروزه برای ترک سیگار معرفی شده است اما مهمتر از همه اراده قوی خود فرد برای ترک است چرا که باید با میل به سیگار کشیدن خود مبارزه کنند. برچسب های پوستی، آدامس ها و یا قرص های نیکوتین دار برای مقابله با میل به رجوع در بازار هستند اما خود آنها نیز سبب ایجاد وابستگی در فرد می کنند.

مضرات سیگار کشیدن

– ریزش شدید مو

– ضعیف شدن سیستم ایمنی

– آکنه های پوستی

– بیماری های دهان و دندان

– خشک شدن پوست صورت و لب ها

– تغییر رنگ لب ها

– پوکی زودرس استخوان ها

– تاری دید

– بیماری گوش و حلق و بینی

– زخم معده و مری

– افزایش فشار خون

– حملات قلبی

– ضعیف شدن اسپرم در آقایان

– بیماری های و عفونت در رحم زنان

– از دست دادن جنین

– سرطان

– مرگ

ترک سیگار به دلیل در دسترس بودن همیشگی و وابستگی شدیدی که در فرد ایجاد می کند یکی از اعتیادآورترین محصولاتی است که از سالیان دور تا به امروز توسط بشر ساخته شده است.

عوارض سیگار

مصرف سیگار تأثیر بسیار منفی بر روند قدرت باروری در زنان دارد. حال آنکه در جامعه امروز شاهد آن هستیم که بر تعداد زنان مصرف کننده سیگار روز بروز افزوده تر می شود؛ اختلال در کارایی و آزاد سازی تخمک ها، نامنظم شدن دوره قاعدگی، تغییرات زیاد در هورمون ها، یائسگی زود هنگام، بیماری های عفونی رحم و دهانه رحم از مشکلات جدی است که زنان سیگاری با آن مواجه می شوند. از سوی دیگر مادران سیگاری، نوزادانی با مشکلات ژنتیکی بدنیا می آورند از قبیل: تنگی نفس، رشد ناقص، بروز نقص در زمان تولد، اختلالات قلبی، زایمان زودرس و مرگ جنین.

دود ناشی از سیگار بر اطرافیان به ویژه نوزادان، سالمندان تأثیر منفی بر سلامت جسم و روان آنها می گذارد. آبریزش بینی، سوزش چشم ها، سردرد از تأثیرات استنشاق دود سیگار است. در بین بیماری های شناخته شده از دود سیگار با معضل مرگ ناگهانی نوزادن مواجه می شویم که این طفلان معصوم تحت تأثیر مواد شیمیایی حاصله از دود سیگار جان خود را از دست می دهند.

نظر بدهید