گل ترکیبی از گیاه شاهدانه است که امروزه مصرف آن در تمامی جهان و در کشور ما در حال گسترش می باشد. گل، ماری جوانا و سایر محصولات گیاه شاه دانه رایج ترین ماده غیر قانونی جهان به شمار می آیند.
برخی از نام های خیابانی رایج گل، ماری جوانا، گرس، علف، وید و … 

امروزه مصرف گل در بین جوانان و نوجوانان در حال گسترش است و به دلیل باورهای غلطی که در بین افراد وجود دارد استفاده از آن روز به روز در حال گسترش است. اکثر کسانی که گل مصرف می کنند معتقدند که گل تنها یک نوع گیاه است که پس از کشیدن آن احساس شادی و سرخوشی و اعتماد نفس به فرد می دهد و مصرف آن اعتیادآور نیست.
ممکن است عوارض جسمی مصرف گل نسبت به سایر مواد مخدر کمتر باشد ولی مصرف آن از نظر روحی و روانی باعث ایجاد وابستگی و میل به مصرف دوباره آن می شود.

متاسفانه اکثرافرادی که برای ترک گل به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می کنند از جوانان هستند و مصرف گل در بین دختران نیز رواج یافته است.

با هر گل، سلول های زیادی در مغز برای همیشه از بین می روند.

 

طرز مصرف گل:

گل یا ماری جوانا بوی بسیار تندی دارد و معمولاً برای کشیدن در پیپ یا سیگارهای دست پیچ استفاده می شود. این سیگار دست پیچ به آرامی می سوزد و زود خاموش می شود و فرد برای روشن نگه داشتن آن می بایست پک های سریع و پشت سر هم داشته باشد.
در برخی موارد گل بصورت خوراکی مصرف می شود به این صورت که آن را در کیک ها و شیرینی جات می پزند و مصرف می کنند.

 

دلایل مصرف گل:

یکی از دلایل مصرف گل به ویژه در بین جوانان و نوجوانان ایجاد حس شادی و سرخوشی است که معمولاً با مصرف سایر مواد صورت نمی گیرد، در حالی که فرد مصرف کننده نمی داند که این حس فقط در روزهای اول مصرف به فرد منتقل می شود و رفته رفته با توجه به مقاومت بدن، این حس سرخوشی کمتر می شود و احساس شادی پس از مدت اندکی از بین رفته و به احساس افسردگی، احساس سردرگمی و پرخاشگری تبدیل می شود.

با توجه به اینکه مصرف گل در برخی کشورها آزاد است و حتی بصورت دارو استفاده می شود، برخی از افراد آنرا مضر و اعتیادآور نمی دانند و در صورت تذکر سایر افراد مقاومت کرده و معتقدند آنها اشتباه فکر می کنند و نسبت به تذکر آنها مقاومت می کنند.

برخی افراد بر این باورند که به دلیل عدم وجود مورفین، مصرف گل اعتیادآور نیست، در صورتیکه مصرف گل اعتیادآور بوده و فرد تمایل به مصرف دوباره داشته و نمی تواند به راحتی آن را ترک کند.
در برخی مواد، مصرف گل به دلیل عدم آگاهی فرد و خانواده ها می باشد. دسترسی راحت، تبلیغات مثبت در برخی رسانه ها، نگرش مثبت به گل و مصرف گل توسط دوستان از مواردی است که می تواند در مصرف این ماده اعتیادآور تاثیرگذار باشد.

 

مصرف گل بخصوص در افراد نوجوان زمینه ساز مصرف سایر مواد مخدر قوی تر نظیر شیشه است.

 

ترک گل:

با توجه به اینکه گل مستقیماً روی مغز تاثیر می گذارد و میل مصرف در فرد مصرف کننده بسیار بالاست، ترک گل می بایست تحت نظر متخصص روانپزشکی انجام شود. 
کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی به سرپرستی دکتر بختیاری آماده ارائه مشاوره ترک گل و خدمات بستری به هموطنان عزیز می باشد.

 

نظر بدهید