ماده ‏اى به رنگ سبز تیره و گاهى قهوه ‏اى مایل به سبز شبیه حنا که از گل، برگ و ساقه گیاه شاهدانه مؤنث و از ترشحات چسبنده آنها به صورت صمغ به دست می آ‏ید. حشیش حاوى ماده‏اى شیمیایى به نام T.H.C (تترا هیدرو کانا بینول) است که ماده مؤثر آن به شمار می ‏رود. حشیـش در طبقـه ‏بـندى مـواد مخدر، جزء مواد توهم‏ زاى طبیعى می ‏باشد.

آثار مصرف حشیش:

– تغییر در درک رنگ و صدا
– افزیش اشتهاى کاذب
– تند شدن ضربان قلب
– قرمزى چشم
– اختلال حافظه، گیجى و بی‏توجهى به اطراف
– به هم‏خوردگى تعادل حرکتى
– علائم روانى شدید، مانند شنیدن صداهاى غیر واقعی، صحبتهاى نامربوط، توهم و هذیان، اختلال توجه، احساس کند شدن گذر زمان، سرخوشى و خنده خود به خود
عوارض مصرف طولانى حشیش:
– بیماریهای تنفسى مزمن و سرطان ریه
– نازایى در زن و عقیمى در مرد
– از بین رفتن سلولهاى مغزى (پوک شدن مغز)
– التهاب و انسداد مزمن مجارى تنفسى
– اختلال روانى شدید و پیدار
– کم شدن علاقه و انگیزه براى زندگی، شغل و روابط اجتماعى و خانوادگى
– سندرم بی‏ انگیزگى (ناامیدی، بی ‏تفاوتى و بی ‏مسئولیتى در مقابل امور جارى زندگى)
– تشنج

علائم ترک حشیش:

– تحریک ‏پذیری، بی ‏قرارى و اضطراب
– اختلال خواب و بی ‏اشتهایى
– تعریق و لرزش
– اسهال، تهوع و استفراغ
– دردهاى عضلانى
– افزیش درجه حرارت

علايم ترک حشیـش و ماری جوانا :

سندرم ترک حشيش و ماری جوانا در کسانی ديده می شود که پس از مصرف دراز مدت مقادير زياد ؛ اقدام به قطع ناگهانی مصرف می کنند . اين علايم چند ساعت پس از آخرين مصرف شروع می شود ؛ در عرض ۸ ساعت به اوج می رسد و معلوم نيست تا كجا ما را با خود به كجا ببرد اين علايم عبارتند از :

۱ – تحريک پذيری ، بی حوصلگی ، بی قراری و اضطراب و افسردگی (در افرادی که مصرف زیاد باشد بیشتر خواهد بود) احساس طرد شدگی، ترس و وحشت، دگرگونی و تغییر شکل فضا و زمان

۲ – اختلال خواب و بی اشتهايی

۳ – تعريق ، لرزش و نا آرامی

۴ – اسهال – تهوع و استفراغ

۵ – دردهای عضلانی تشنگی

۶ – افزايش درجه حرارت بدن

۷- فرد پس از بهبودی نسبی دچار افسردگی شدید ، نا امیدی و …

مواد شیمیائی موجود در ماری جوانا

 

از ماری جوآنا نزدیک به ۴۰۰ نوع ماده شیمیائی به دست می آید که مهمترین آنها عبارتند از :

۱- THC=deita-9 tetra Hydro cannabinol

۲-قیر

۳- نیتروژن

۴-مونوکسید کربن

وجود THC موجب نشئگی یا ( های ) می شود و در نتیجه تاثیر THC به مغز ؛ فرد مصرف کننده رفته رفته قدرت تمرکز افکار خود را از دست می دهد و نمی تواند شمرده شمرده صحبت کند ؛ فراموشی به او دست می دهد و یاد گیریش بی نهایت ضعیف می شود .

هر چه میزان HTC موجود در ماریجوانا بیشتر باشد ؛ این ماده مرغوبتر ؛ قویتر و گرانتراست ! که به آن پوتنسی potency می گویند . حشیشهای خاور میانه که با توتون سیگار می آمیزند و می کشند از بهترین نوع حشیش به شمار می آید و پوتنسی آن بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است ماری جوآنا یا حشیشهای کلمبیا و ژاپن نیز که ملایمتر بوده و میزان THC آنها به ۱۰ درصد می رسد ؛ از مرغوبیت بالائی برخوردار است . به دلیل موجود رادیو اکتیو در حشیش ها ئی با THC بالا ؛ تا ۶ ماه پس از آن نیز می توان از طریق آزمایش خون مصرف کننده ؛ استفاده ازان را ثابت کرد اما زمان دقیق مصرف به درستی قابل دسترسی نیست .

عوارض مصرف شديد و طولاني حشیش و ماری جوانا

اختلال شخصيت پارانوئيد(paranoid personality disorder):

برجسته ترين ويژگيهای اين اختلال عبارتند از: بی اعتمادی و بد گمانی فراگير نسبت به ديگران،حساسيت زياد نسبت به بی اعتنايی و تلقی خصمانه از اعمال و رفتار ديگران. اين افراد اهل جر و بحث،خشک و عصبی هستند وبه نظر می رسد که آماده ی حمله هستند و هميشه در حالت دفاعی و گارد قرار دارند.در صداقت و وفاداری دوستان،آشنايان و همسرشان ترديد دارند.

به طوري كه زندگي را براي خود و اطرافيان به طرز مرموزانه اي گنگ و بي معنا ساخته اند و براي هركارشان دلايل متعددي دارند و شايد بتوانند ديگران را نیز متقاعد كنند.

چنين افرادي بيشتر در توهمات خود به سر مي برند و كمتر درجمع حضورمي يابند.

اختلال شخصيت اسکيزوئيد(schizoid personality disorder):

ويژگی اصلی اين اختلال،نارسايی در استعداد برقرار کردن روابط اجتماعی است که در عدم تمايل به درگيريهای اجتماعی،بی تفاوتی به تحسين و انتقاد، عدم حساسيت نسبت به احساسهای ديگران و يا فقدان مهارتهای اجتماعی انعکاس می يابد.اين افراد اگر دوستان نزديکی داشته باشند،تعداد آنها معدود است.آنها گوشه گير،زود جوش و منزوی و درون گرايان افراطی هستند.اين افراد علاقمند به انزوا هستند و از آن لذت می برند.از لحاظ احساس،بی روح و محدودند و به نظر می رسد که فاقد احساسات صميمی يا استعداد ابراز هيجان هستندو از اين رو سرد،جوش و دير آشنا تصور می شوند.علاقمند به انجام کارهايی هستند که نياز به برقراری ارتباط با ديگران نيست و برای رابطه ی جنسی اهميت زيادی قائل نيستند.

اختلال شخصيت اسکيزوتايپال(schizotypal.p.d):

شبيه اسکيزوئيد است با اين تفاوت که عجيب و غريب است و عمدتاً با عجيب و غريب بودن تفکر،ادراک،ارتباط و رفتار توصيف می شود.غرابت هايی که به اندازه ی کافی شديد هستند که مورد توجه قرار بگيرند،اما برای تشخيص اسکيزوفرنی از شدت کافی برخوردار نيستند.اين افراد دارای تفکر جادويی(عقايد عجيب و غريب،اعتقاد شديد به تله پاتی و حس ششم و…)،شديداً خرافاتی و دارای افکار پارانوئيدی هستند. در موقعيت های ارتباطی مضطرب و گيج هستند و بواسطه ی آشنايی و تکرار،اضطراب کم نمی شود.

تذکر: زمانی اختلال محسوب می شود که در عملکردهای اجتماعی و شغلی و… فرد اختلال وارد کرده و در همه ی زمينه ها باشد.

نظر بدهید