رفتار خانواده با فرد معتاد در جهت بهبودی، یکی از موضوعاتی است که دانستن آن می تواند در درمان و پیشگیری از اعتیاد نقش معجزه آسایی داشته باشد. نقش خانواده و اطرافیان در ادامه اعتیاد به قدری مهم است که همیشه گفته می شود : اگر خانواده و اطرافیان بيمار در شروع اعتیادش مقصر نباشند در ادامه اعتیادش می توانند کاملا مقصر باشند!
متاسفانه بسیاری از خانواده ها تصور می کنند: اعتیاد یک عادت ساده است که با مصرف مواد شروع می شود و فرد معتاد از ترس علایم خماری و اذیت شدن قادر به قطع مصرف نیست و در صورتیکه ما به او کمک کنیم تا قطع مصرف کند و از لحاظ بدنی اذیت نشود با توجه به اینکه زندگی دردناک گذشته اش را بیاد می آورد درس عبرت خواهد گرفت و به سمت مصرف مواد بر نمی گردد!
براساس چنین تصور اشتباهی است که اطرافیان بیشترین انرژی و هزینه را در سم زدایی مواد و قطع مصرف مواد صرف می کنند و توقع دارند چون فرد بعد از سم زدایی ( با روش های درمانی یا بستری شدن در کمپ یا خودسرانه ) دیگر دچار علایم خماری نمی شود و مشکلات جسمی ندارد اگر به سمت اعتیاد برگردد تنها دلیل آن بی غیرتی، بی ارادگی ، هوسبازی و بسیاری انگ های دیگر است!
علی رغم تصوری که اکثر بیماران و خانواده های آنها دارند امروزه قسمت اول درمان اعتیاد که همان قطع مصرف مواد است به راحتی صورت می گیرد. ولی متاسفانه بیمار در قسمت اصلی درمان که همان بازتوانی و کسب مهارت برای برخورد درست با مشکلات است، کاملا تنها می ماند!
بیمارانی که در کلینیک ترک اعتیاد بستری می شوند اکثراً از یک یا چند اختلال شخصیت و بیماری روانی رنج می برند که برای ترک اعتیاد آنها، اول می بایست بیماری های روانی آنها تحت نظر متخصص روانپزشکی ریشه یابی و به درمان آنها پرداخته شود، سپس به درمان و ترک اعتیاد پرداخته شود. این بیماران نیاز به مراقبت های خاص در یک مرکز ترک اعتیاد و حمایت خانواده دارند تا دوره سم زدایی مواد را با موفقیت پشت سر گذاشته و با شرکت در جلسه های مشاوره فردی و گروهی از بازگشت و عود بیماری آنها جلوگیری شود.
کلینیک ترک اعتیاد دی با بیش از ۲۰ سال سابقه و تجربه موفق در درمان بیماران مبتلا به بیماری اعتیاد یکی از معدود مراکز تخصصی ترک اعتیاد است که بصورت شبانه روزی آماده ارایه خدمات بستری اعتیاد و روانپزشکی می باشد.
نظر بدهید
نظر بدهید