بوپرنورفین دارویی است که در درمان وابستگی به مواد مخدر استفاده می شود. قرص بوپرنورفین بعنوان بخشی از برنامه ترک جسمی، درمان روانی و اجتماعی برای بیماران معتاد به مواد مخدر تجویز می شود. قرص بوپرنورفین معمولاً زیر زبان قرار گرفته می شود تا حل شود.

در مورد بوپرنورفین باورهای غلطی در بین افراد وجود دارد. برخی فکر می کنند که این دارو اعتیادآور نیست، در صورتیکه قرص بوپرنورفین شدیداً اعتیادآور است و گاه ترک آن از تریاک و هروئین نیز سخت تر می باشد.

متاسفانه با تجویز و استفاده نادرست، بوپرنورفین در کشور ما تبدیل به دارویی شده است که به ترک اعتیاد کمکی نکرده و در واقع جایگزین مواد مخدر شده است. و بیشتر در بین افرادی رواج پیدا کرده است که قصد جدی برای ترک اعتیاد ندارند.

تجویر قرص بوپرنورفین یا قرص b2 و درمان دارویی باید توسط پزشکان متخصص در درمان اعتیاد تجویز شده و در طول مدت مصرف نیز فرد مصرف کننده می بایست تحت نظارت پزشک قرار داشته باشد.
درمان با قرص های بوپرنورفین برای استفاده در بزرگسالان و نوجوانان بالای ۱۵ سال در نظر گرفته شده است.

 

نکاتی که قبل از استفاده از قرص بوپرنورفین باید بدانیم:

شما نباید از قرص بوپرنورفین استفاده کنید اگر:
– به بوپرنورفین یا مشتقات این دارو حساسیت دارید.
– مشکلات جدی تنفسی دارید.
– ناراحتی شدید کلیه دارید.
– دچار مسمومیت با الکل هستید یا کم خونی شدید دارید.

 

هشدارها و اقدامات احتیاطی در مورد مصرف قرص بوپرنورفین:

در صورتیکه قبل از درمان دارویی با بوپرنورفین یا در حین درمان دارویی دچار هر یک از علائم و بیماری های زیر شدید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است در صورت مبتلا بودن به بیماری، نیاز باشد که پزشک برای شما دوز خاصی از قرص بوپرنورفین تجویز کند یا در بعضی موارد ممکن است نیاز به کنترل های خاصی داشته باشید:
– آسم یا سایر مشکلات تنفسی
– مشکلات کبدی یا کلیوی. اگر از نارسایی جدی کبدی رنج می برید، نباید بوپرنورفین مصرف کنید
– آسیب های سر یا بیماری های مغزی
– فشار خون پایین
– مشکل پروستات، که می تواند انتقال آب را دچار مشکل کند
– مشکلات عبور آب به دلیل محدود شدن مجرای ادرار (تنگی مجرای ادرار)

استفاده نادرست بوپرنورفین در دوزهای بالا و به ویژه به صورت تزریق بسیار خطرناک بوده و می تواند منجر به مرگ شود.

مصرف نادرست بوپرنورفین در افرادی که نارسایی تنفسی دارند، مخصوصاً در استفاده همزمان با الکل و داروهای ضد اضطراب و اختلال خواب نیز می تواند منجر به مرگ شود.

متاسفانه بوپرنورفین در بسیاری از مراکز ترک اعتیاد بعنوان درمان نگهدارنده شبیه به متادون به بیماران تجویز می گردد. بوپرنورفین از نظر علمی فقط باید به بیمارانی تجویز شود که قادر به ترک اعتیاد و سم زدایی مواد نیستند و جزو گروه های پرخطر(بیماران تزریقی، افراد بی خانمان، افرادی با ریسک ایدز و هپاتیت) به حساب می آیند.
ولی متاسفانه با تجویز غیرعلمی این دارو به همه ی بیماران، مصرف قرص بوپرنورفین در ایران به شکل جدیدی از اعتیاد تبدیل شده است و به قول معروف بیمار از چاله به چاه می افتد.

ترک بوپرنورفین یک پروسه ی سخت و طولانی ممکن است که تنها در کلینیک های تخصصی ترک اعتیاد و بصورت بستری اعتیاد تحت نظر پزشک ممکن می شود. متاسفانه مراکزی که بدون در نظر گرفتن عواقب مصرف بوپرنورفین، اقدام به تجویز این دارو می کنند بیشتر مراکز تداوم اعتیاد هستند تا ترک اعتیاد!

کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی با سال ها تجربه موفق در زمینه ی ترک اعتیاد انواع مواد مخدر و ترک بوپرنورفین به سرپرستی دکتر بختیاری آماده ارایه خدمات ترک اعتیاد به شکل بستری اعتیاد به هموطنان عزیز می باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان در زمینه ی ترک بوپرنورفین با مشاوران ما تماس بگیرید.

موارد زیادی از آسیب های کبدی حاد بر اثر استفاده نادرست از بوپرنورفین بخصوص بصورت وریدی در دوزهای بالا گزارش شده است. این آسیب ها ممکن است به علت شرایط خاصی نظیر عفونت های ویروسی(هپاتیت مزمن C)، سوء مصرف الکل و یا تداخل دارویی ایجاد شوند.
اگر هنگام مصرف قرص بوپرنورفین (قرص B2) علائم خستگی شدید، کم اشتهایی، خارش پوست و زرد شدن چشم دارید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه نموده تا پس از بررسی درمان های لازم انجام پذیرد.

 

مصرف قرص بوپرنورفین در کودکان و نوجوانان:

قرص های بوپرنورفین نباید توسط کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال مورد استفاده قرار گیرد.

 

مصرف قرص بوپرنورفین همزمان با الکل:

هنگام استفاده از قرص بوپرنورفین الکل مصرف نکنید، الکل باعث افزایش اثرات آرام بخشی بوپرنورفین شده که می تواند خطرات و مشکلات حادی برای شما بوجود آورد.

 

مصرف قرص بوپرنورفین در دوران بارداری و شیردهی:

در صورتیکه باردار هستید، در دوران شیردهی هستید یا در حال برنامه ریزی برای بارداری هستید، قبل از مصرف قرص بوپرنورفین حتماً پزشک خود را مطلع نمایید.
از آنجائیکه بوپرنورفین به شیر مادر منتقل می شود، ممکن است بر کودکی که توسط شیر مادر تغذیه می شود تاثیر بگذارد. در دوران شیردهی به نوزاد می بایست مصرف قرص های بوپرنورفین متوقف شود.

مصرف بوپرنورفین ممکن است باعث خواب آلودگی شود. اگر احساس خستگی و خواب آلودگی می کنید، از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به دقت بالا دارد اجتناب کنید.

متاسفانه برخی باورهای غلط در مورد بوپرنورفین وجود دارد که بصورت کامل توضیح داده شده است. برای مطالعه مقاله بوپرنورفین و باورهای غلط اینجا کلیک کنید.

 

نظر بدهید