ترامادول چیست؟

ترامادول یک داروی مسکن شبیه به تریاک است و برای کاهش درد تجویز می شود. این دارو بر روی گیرنده های مو، اوپیوئید و سیستم نورآدرنرژیک و سروتونرژیک اثر می کند.
ترامادول به اشکال مختلف در بازار عرضه می گردد مانند : کپسول ترامادول، قرص ترامادول و آمپول ترامادول

یکی از عوارض خطرناک سوء مصرف ترامادول، تشنج است و متاسفانه در سال های گذشته این دارو توسط افراد وابسته به مواد افیونی و افراد غیرمعتاد به شکل گسترده ای مورد سوء استفاده قرار گرفته است. بنایراین عوارض جانبی که ترامادول تولید می کند شبیه به عوارض ایجاد شده توسط تریاک است.
ترامادول مسکنی ضعیف تر از مورفین است که معمولاً توسط پزشک در موارد خاص جهت التیام درد تجویز می شود و معمولاً این دارو برای مدت بیش از ۲ هفته توسط پزشک توسط نمی شود. به دلیل خاصیت اعتیادآور ترامادول، مصرف بیش از حد و طولانی مدت باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد می شود.

در سال های اخیر مصرف ترامادول در کشور بخصوص در بین جوانان رواج یافته است و افراد زیادی به استفاده مداوم این دارو وابسته شده اند. در ابتدا فرد تصور نمی کند که استفاده از ترامادول می تواند اعتیادآور باشد و به دلیل ایجاد حس نشئگی و خاصیت ضد درد به مصرف این واده روی می آورد، ولی پس از مصرف مداوم و بی رویه، ترامادول ایجاد وابستگی کرده و فرد به مصرف ترامادول معتاد می شود.

 

بیماران متعددی به کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی مراجعه می کنند و اظهار می کنند که در ابتدای مصرف به هیچ وجه تصور نمی کرده اند که مصرف ترامادول منجر به اعتیاد آنها شده باشد ولی با توجه به خواص این دارو و تاثیراتی که روی فرد مصرف کننده می گذارد، به تدریج و بصورت پنهانی باعث اعتیاد در فرد می شود.
اکثر افراد در ابتدا نمی پذیرند که معتاد شده اند و سعی دارند بگویند که از روی تفنن دست به مصرف ترامادول می زنند ولی برای ترک اعتیاد و ترک ترامادول نخستین گام این است که فرد بپذیرد که به مصرف ترامادول معتاد شده است.

جهت دریافت مشاوره رایگان برای ترک ترامادول با ما تماس بگیرید.

 

علائم ترک ترامادول:

با توجه به فرمول شیمیایی و ترکیبات ترامادول، علائم ترک ترامادول بسیار شبیه به علائم ترک مورفین و کدئین است. برخی از این علائم عبارتند از:
– خشونت، اضطراب، آشفتگی و افسردگی
– اختلال خواب و تعریق
– لرزش و رعشه غیرقابل کنترل
– بی قراری و کلافگی
– اسهال و دردهای عضلانی
– مشکلات بینایی  و دوبینی
– عطسه، سرفه و آبریزش بینی
– آریتمی قلبی

 

موارد مصرف ترامادول:

افراد به دلایل مختلف و گاهی اوقات تحت تاثیر باورهای غلط و غیر علمی دست به مصرف ترامادول زده و پس از مدتی به این دارو وابسته می شوند. افرادی ترامادول مصرف می کنند عبارتند از:
– افرادی که شرایط سخت کاری دارند و نیاز به بیدار ماندن به مدت طولانی دارند
– افرادی که با تجویز پزشک برای مدت کوتاهی ترامادول مصرف کرده اند و پس از آن اقدام به مصرف خودسرانه ترامادول می کنند
– افرادی که دارای مشکل زودانزالی هستند و تمایل به رابطه جنسی طولانی تر دارند
– افراد معتاد به تریاک، مورفین و سایر مواد افیونی
– افرادی که برای خوش گذرانی و احساس نشئگی به مصرف ترامادول روی می آورند
– برخی افراد بصورت خودسرانه و برای ترک اعتیاد اقدام به مصرف ترامادول می کنند !!!

درمان و ترک ترامادول:

بهترین راه برای ترک ترامادول مراجعه به پزشک متخصص و مراکز ترک اعتیاد است.
با توجه به اینکه ترک ترامادول بدون اطلاع از روش های ترک و در نظر گرفتن جنبه های روانی اعتیاد خطرناک است و در برخی موارد می تواند منجر به مرگ شود، بیمار می بایست با پذیرش اعتیاد و همکاری با پزشک اقدام به ترک ترامادول نماید.

قطع ناگهانی مصرف و ترک خودسرانه ترامادول خطرناک است.

موارد زیادی گزارش شده است که قطع ناگهانی و خودسرانه ترامادول(مخصوصاً در دوزهای بالا)، باعث تشنج شدید و کما و عوارض بدون بازگشتی در فرد مصرف کننده ایجاد کرده است.
کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد دی با مجوز بستری اعتیاد از وزارت بهداشت اقدامات مختلفی برای ترک اعتیاد ترامادول انجام می دهد. برای ترک ترامادول می بایست علاوه بر سم زدایی مواد و جنبه ی جسمی، جنبه های روحی و رفتاری فرد نیز تحت درمان قرار گیرد. 
در اکثر مواردی که ترک ترامادول بصورت خودسرانه انجام شده است، پس از مدت اندکی اعتیاد فرد عود کرده و مصرف ترامادول را از سر گرفته است که در این موارد با توجه به مقاومت بدن، روند ترک اعتیاد طولانی تر و سخت تر می شود.

نظر بدهید